NP Trobada inaugural Empreactiva 2024.jpg

Comença la primera edició d'Empreactiva

El Saló d'Actes de l'Ajuntament de Forcall va acollir la trobada inaugural del concurs d'emprenedoria de l'Alt Maestrat i Els Ports, per al qual encara estan obertes les inscripcions fins al dia 5 d'abril

Empresa
Emprenedoria
Concurs

Forcall. 26 de març de 2024

El Saló d'Actes de l'Ajuntament de Forcall va acollir aquest dilluns la trobada inaugural de la primera edició d'EMPREACTIVA, el concurs d'emprenedoria de les comarques dels Ports i l'Alt Maestrat organitzat conjuntament per Reactiva Els Ports, Altmaesports Leader i CEEI Castelló.

La jornada va suposar el tret d'eixida del certamen amb una presentació del concurs dedicada tant a les persones que ja s'han inscrit com per a aquelles que encara no ho han fet però estan interessades a participar-hi. Durant la mateixa es va desenvolupar una xarrada informativa i motivacional en què també es van donar a conéixer les tres entitats promotores i la seua tasca pel territori.

L'exposició va incloure una explicació de les bases del concurs per a les persones assistents, amb la intenció d'aclarir qualsevol tipus de dubte que pogueren tindre i també s'els va avançar com seran les sessions formatives que formen part del programa del concurs.

A banda d'això, es va fer una breu instrucció sobre el model de negoci Business Model Canvas en què es van descriure els aspectes fonamentals. A més a més, es va fer participar al públic assistent perquè cadascú exposés les seues idees i motivar a presentar-se al concurs i emprendre el negoci que desenvolupen.

El termini per a inscriure's al concurs, que està obert a la participació de persones físiques majors de 18 anys residents a les comarques dels Ports i l'Alt Maestrat, o amb directa vinculació amb aquestes, que presenten un projecte emprenedor original i innovador dirigit expressament a implantar-se en alguna d'ambdues comarques, o a les dues, estarà obert fins al dia 5 d'abril.

En joc hi ha premis de 1.000 euros, aportats per Altmaesports Leader, per als dos projectes guanyadors i accés directe i preferent a la pròxima edició del programa Move Up! Emprén amb Èxit, de CEEI Castelló i Diputació de Castelló, per a aquestes mateixes propostes; així com accés, en aquest cas a l'última fase del procés de selecció del programa, sense passar pels passos previs del procés, per a altres dues idees que obtinguen un de sengles accèssits que també es preveuen a les bases de la convocatòria.

Una vegada es tanquen les inscripcions, les persones participants tindran l'oportunitat d'assistir a un programa de formació distribuïda en quatre sessions, de dues hores cadascuna, amb un treball pràctic en finalitzar. Aquestes formacions estaran distribuïdes els dies 9, 16, 23 i 30 d'abril, i seran opcionals tant l'assistència com el lliurament de la tasca, però el seu aprofitament es tindrà en compte en els criteris de valoració a del jurat.

Conclosa la part formativa, el termini màxim per a presentar els projectes definitius serà el 7 de maig, després s'exposaran les idees davant el jurat quan se cite als i les participants per part dels promotors del concurs, i la publicació de la decisió del jurat està prevista per al 10 de maig.

Newsletter
Inscriu-te a nostra newsletter i assabenta't de totes les novetats.